KEMP OCR

Vstúpte do sveta prekážkového behu s novým dychom exotiky a adrenalínu, kde sa spojili dobrodružstvo, šport a kultúra. Zrodili sa tréningové kempy OCR – jedinečné stretnutia nadšencov prekážkového behu, ktoré prinášajú nielen výzvy na tréningových dráhach, ale aj poznávanie sveta a spoznávanie kultúr. Pridajte sa k nám a objavte svet s úsmevom na tvári a odhodlaním v srdci.

Ako sa zrodili naše kempy OCR

Vznikol nápad, že naša tréningová skupina, ktorá je s nami od začiatku vývoja akadémie, respektíve skupinových tréningov OCR, a to  Tánička, Lucka, Mišo, Rišo a Tomáš nás prídu pozrieť počas nášho štúdia v zahraničí v Španielsku.

 

My už sme raz  študovali v srdci Španielska v historickom meste Toledo na športovej Univerzite UCLM. Neskôr sme obsadili slnečné pobrežie v Almérii v blízkosti Sierra Nevady na športovej Univerzite UAE Almeria. V tom čase sme absolvovali veľa rôznych športových podujatí OCR a napadlo nám spojiť príležitostné s užitočným. A tak vznikla prvá česko-slovenská výprava na tréningový kemp OCR v Mikes Gyme v jednom z najväčších tréningových centier v blízkosti mesta Marbella, Costa de Sol.

 

Program

Pripravili sme si veľmi zaujímavý program okoreneným tréningom na prekážkové behy. V našej skupine nebol žiadny zelenáč, všetci si už aspoň raz vyskúšali prekážkové preteky ako je Spartan alebo Angličák. Partia, ktorá sa stretla na kempe, bola neskutočne energeticky naladená a tak sme sa spoločne mohli vydať na dobrodružstvo s úsmevom na tvári. Medzi nami bola aj úradujúca majsterka sveta v Spartan Trifecta weekend vo vekovej kategórii 18-24 rokov  Alžbeta Kubaščíková, ktorú jej tréner Nikolas Rákoci už dlhodobo pripravuje. Počasie v januári nám vyšlo fantasticky, síce more bolo ešte chladné, pršalo len jeden deň. My sme boli pripravení na všetko, a tak sme operatívne zmenili program. Mimo tréningov sme spoznali aj španielsku gastronómiu a pochutnali si na morských plodoch či letnom drinku sangria. Dokonca sme navštívili aj Anglicko! Áno, myslím tým anglický cíp, ktorý sa nachádza na takmer úplnom juhu Španielska a zdobí ho vysoká skála Gibraltáru obklopená jedným anglickým mestom, kde nájdete anglické telefónne búdky a všade sa platí librami. No hlavnou atrakciou Gibraltáru sú voľne žijúce makaky, opice, ktoré žijú na úpätí skál a denne prilákajú nespočetne veľa turistov. My sme to spojili s turistikou na skalu a našliapali vyše 10 km, aby sme nazreli na najlepších prekážkových opičích bežcov na svete. Nechýbala však ani španielska kultúra, ktorá prevažne obohacovala náš program a vycestovali sme do neďalekého historického mestečka s názvom Ronda.

 

OCR CAMP GAMES

Počas kempu prebiehala súťaž s názvom OCR camp games, ktorá dodala do každého tréningu výzvu a súťaživosť. Ženy súperili s mužmi, pretože súťaže boli navrhnuté tak, že zvíťaziť mohol naozaj každý. To dodalo kempu určitý zmysel a podstatu, prebudilo v človeku chuť pokračovať a nevzdávať sa. To všetko som sledoval a bol pyšný na výkony jednotlivcov vo výzvach ako bol balanc, hod šípkami, alebo psychologické hry či hra v tímoch orientačného behu a mnoho ďalších hier, ktoré urobili náš kemp jedinečným.

 

 

Kempové hry vyhral Tomáš Sasík

Tomáš, ty si v našej akadémii od samého začiatku a ja ako tvoj tréner, ktorý sleduje tvoje športové úspechy, som hrdý, že si práve ty vyhral pamätnú trofej z kempu. Povedz nám, čo sa ti osobne na kempe najviac páčilo a aký mal pre teba tréningový kemp význam?

Zúčastniť sa kempu v Španielsku bol pre mňa výnimočný zážitok. Bežecký a silovo-funkčný tréning sú veci, ktoré ma samé o sebe nesmierne bavia, no najväčšie plus je, že Niko vie poňať tie tréningy aj zábavnou až hravou formou. Napríklad ma veľmi bavili mini súťaže v rôznych športovo zábavných aktivitách, za ktoré som vlastne získal spomínanú trofej. Stihli sme aj nejaké výlety, takže celkovo to bol super týždeň, zo skvelou partiou kamarátov. Zároveň možnosť spoznať nových ľudí, ktorí sa venujú športu a dá sa od nich všeličo naučiť. Určite ma to motivuje ponoriť sa ďalej, a možno hlbšie, do OCR športu.

Tešíme sa na teba

Podobné kempy sa snažíme robiť aj u nás na Slovensku, ale nevyužiť príležitosť exotiky v tomto bohatom prostredí je akoby ste netrafili oštep na pretekoch.

Na našich kempoch si našiel každý to svoje a zobral si veľa zážitkov. Do budúcna pripravujeme podobné tréningové kempy a nebojte sa, vždy to bude nejakým spôsobom obmenené, takže aj účastníci minulého kempu sa majú na čo tešiť. Otvárame dva turnusy kempu v Španielsku, jeden letný ako letná príprava na druhú časť sezóny a druhý turnus ako zimná príprava (v Španielsku akoby letná) na prvú časť sezóny. Sledujte aj iné príležitosti kempov, aby Vám to neušlo a zmestili ste sa, pretože počet ľudí je vždy obmedzený. My sa tešíme na Vás a na spoločné zážitky!

About the Author: Nikolas Rákoci